Snabbstäda ditt hem på under 20 minuter – En rengöringsguide för hemmet

guide till att snabbstäda hemmet

Du har precis fått ett telefonsamtal – ”Överraskning! Vi ses om 30 minuter! ” Usch, nu måste vi snabbstäda! Den dåliga nyheten: ditt hus är en enda stor röra. De goda nyheterna: du kan fortfarande välkomna familj och vänner till ett rent och snyggt hem genom att följa denna enkla snabba rengöringsguiden för att snabbstäda.

Rengöringsguide för att snabbstäda

1. Bestäm dig för vilka rum du ska städa snabbt

Det är inte dags att städa hela ditt hem uppifrån och ned. Välj de rum som dina gäster kommer att se. Oddsen är att de kommer att vara i vardagsrum, kök och badrum. Fokusera på dessa rum först.

2. Låt tiden göra jobbet

I badrummet: spraya toaletter, vasker och badkar med rengöringsmedel och låt dem sitta. I köket: Sätt det mesta av disken i diskmaskinen, Fyll diskhon med vatten och blötlägg de saker som inte passar. Spraya spishällen och diskbänken med rengöringsmedel och låt det sitta.

Gå nu vidare till punkt 3, vi går snabbt fram här.

3. Samla ihop skräp

Med hjälp av en stor låda eller plastback så flytta från rum till rum och samla alla objekt som inte hör hemma eller som ska tas bort. Om sakerna lätt kan tas bort, gör det. Om inte, lämna dem där de inte syns och flytta bort dem igen när ditt besök har lämnat. Ta bort böcker, tallrikar, tidskrifter, leksaker etc. och lägg i lådan. Ställ lådan i ett extra sovrum eller annat rum som besökare inte kommer in i.

4. Rengöra golven

Sopa eller dammsug stora områden som korridorer, mitt i ett rum, runt stolar och möbler. Det är inte dags att flytta möbler och göra ett grundligt jobb, utan detta måste gå snabbt. Kom ihåg, det här är för att snabbstäda. För vinyl eller trägolv, ta en fuktig trasa med rengöringsmedel på, tvätta och bli av med alla otäcka spillfläckar eller andra fläckar. Det finns ingen tid att tvätta hela golvet.

5. Torka av ytor

Fixa de sakerna som är blötlagda i diskhon. Ta en tvättlapp och torka av köksbänkar, spishäll och bord. Torka badrum, bänkskivor, vaskar, toaletter och badkar. Snabbstäda effektivt!

6. Fräscha upp hemmet med doftljus/vädra

Lägg till en söt lukt i ditt hem med en lätt luftfräschare, öppna fönstret på varma dagar eller tänd ett par doftljus.

Denna guide har räddat mig på mer än vid ett tillfälle. Att ha ditt hem ”besökare redo” alltid går inte och är inte alltid möjligt, åtminstone inte för mig. Saker att minnas

• Städa snabbt och effektivt

• Få hjälp om du kan (andra familjemedlemmar)

• Fokusera bara på rum som dina gäster kommer att se

Kom ihåg att du kan anlita rekommenderade städfirmor i Motala som kan städa åt dig till ett billigt pris.